Tärkeimmät asumisen terveellisyys- ja mukavuustekijät

Oman kodin rakentaminen on elämän tärkeimpiä päätöksiä ja hankkeita. Kysymyksessä on hankinta, jonka tulee kestää useita sukupolvia, talon eliniäksi tulee asettaa ainakin 100 v.

Historiasta voidaan helposti ottaa oppia, mutta tulevaisuuden ennustaminen on vaikeampaa. On kuitenkin lukuisia tekijöitä, jotka on helppo ennustaa. Vuosittain koetaan helteitä ja huippupakkasia, nopeat muutokset säässä, ilmankosteuden vaihtelut, mutta nekin noudattelevat arvoja, jotka toteutuvat vuosittain lähes identtisesti. Näin tulee myös jatkumaan, eikä tarvita kristallipalloa sen ennustamiseksi. Talosi tulee kestää eri olosuhteet asumismukavuudesta tinkimättä. Mikä on hyväksi talollesi on hyväksi myös sen asukkaille. Sisäilman lämpötilan ja -ilmankosteuden tulee olla hallittuja koko ajan, niin pakkasilla kuin helteilläkin.

Fysiikan lait ja luonnonilmiöt ovat faktoja, joita vastaan ei kannata taistella, sen taistelun häviät varmasti. Mutta niitä kannattaa hyödyntää, olla voittajan puolella, sieltä on helppo hymyillä.

Asut mukavasti ihanteellisissa olosuhteissa ja kaiken lisäksi edullisesti. Saat talosi kestämään 100 v. ja sen jälleenkin talolla on jälleenmyyntiarvoa.

Kun jo rakentaessa tiedät, että tästä tulee hyvä, niin ei tule stressiä ja rakentaminen on hauskaa.

Kannattaa myös huomioida rakentamisessa tapahtunut kehitys, talon eristeet ovat parantuneet siinä määrin, että lämpöenergian johtuminen seinien läpi, on laskenut alle puoleen, siitä mitä se oli vielä 1990-luvulla. Toisaalta mukaan ovat tulleet vaatimukset ilmanvaihdon lämmön talteenotolle, tästä aiheutuu se, että koneellinen ilmanvaihto on käytännössä pakollinen. Kaksikymmentä vuotta sitten koneellinen ilmanvaihto oli harvinainen, silloin käytettiin ns. painovoimaista ilmanvaihtoa, eikä lämmön talteenottoa ollut lainkaan. Nämä tekijät tuovat mukanaan uusia haasteita, mutta ne antavat myös uusia mahdollisuuksia.

Vinkkejä on paljon muitakin, mutta tähän on koottu tiivistelmä aiheista, joihin Ewarco voi suoraan vaikuttaa, parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Ne koskevat talon energia- ja sisäilma-asioita ja ovat näin ollen tärkeimmät asumiseen liittyvät terveellisyys- ja mukavuustekijät. Nämä kaikki tekijät saavutetaan Ewarco Hybridilämmityslaitteella.

Alla on luetteloituna tekijät, jotka sisältyvät Ewarco-järjestelmään, luettelon linkeistä löydät lyhyet selitykset aiheille, mutta jokaisesta osa alueesta on oma artikkeli, jossa aiheita käsitellään laajemmin: