Maalämpö on tärkeä
osa kokonaisuutta

Ewarcon passiivinen maalämpö tuottaa ilmaista lämpöä.

Passiivinen maalämpö kerätään keruupiirillä

Pohjimmiltaan passiivinen maalämpö on maahan varastoitunutta aurinkolämpöä ja geotermistä lämpöä, aivan samoin kuin puhuttaessa maalämpöpumpuista. Edellisten lisäksi passiivisessa maalämmössä on myös maahan varastoitua lämpöä, jota ei ole perinteisessä maalämpö­pumppu­toteutuksessa.

Maalämpö otetaan käyttöön ilman lämpöpumppua, käyttäen mihin tahansa maahan tai vesistöön asennettavaa keruupiiriä ja pientä kiertovesipumppua.

Keruupiiri on lähes ilmainen

Rakennusvaiheessa talon alle asennettava maalämmön keruupiiri maksaa ainoastaan muutamia satasia, joten sen asentaminen kannattaa aina, vaikka valitsisi minkä tahansa ratkaisun.

Täysin huoltovapaa

Perinteiseen maalämpöön verrattuna Ewarcon passiivisessa maalämmössä ei ole kalliita vikaantuvia osia. Mukana on ainoastaan keruupiiri ja helppohuoltoinen kiertovesipumppu.

Autamme valitsemaan parhaan lämmitysjärjestelmän

Jätä yhteydenottopyyntö ja asiantuntijamme ovat sinuun pian yhteydessä.

Varma toimintamalli Ewarcon teknologialla

Kiertovesipumpulla kierrätetään maalämpönestettä maan alle asennetun keruupiirin ja Ewarco-hybridilaitteen välillä.

Laitteen automatiikka käynnistää kv-pumpun, kun ulkoilma on viilennyt asetusarvoon. Maapiirissä kiertävä neste lämpenee maan alla ja luovuttaa lämpöä Ewarco-laitteen maapatterilla ilmanvaihtoon tulevaan kylmään ulkoilmaan, helteillä päinvastoin.

Ilmanvaihtoon tuleva raitisilma, lämpenee kovillakin pakkasella nollan tuntumaan, jopa plus-asteiseksi, jolloin saavutetaan ilmainen, jopa yli 3 kW:n lämmitysteho.

Passiivisesta maalämmöstä voidaan tehdä aktiivinen lisäämällä Ewarco boosteri, joka on pienikokoinen ja yksinkertainen maalämpöpumppu. Boosteria käytetään silloin, kun ulkoilma on niin kylmä, että Ewarco-hybridi ei enää kykene tuottamaan kaikkea tarvittavaa lämpöä.