Ewarco Boosteri

Ewarco boosteri on pienikokoinen, yksinkertainen maalämpöpumppu, jota käytetään silloin, kun ulkoilma on niin kylmä, että Ewarco-hybridi ei enää kykene tuottamaan kaikkea tarvittavaa lämpöä.

Ewarco boosteri on pienikokoinen, yksinkertainen maalämpöpumppu

Ulkoilman lämpötilan laskiessa asetusarvoon, käynnistyy boosteri automaattisesti ja vastaavasti sammuu, kun varaajan lämpötila on noussut tai ulkoilma lämpenee asetusarvoon. Boosteri ottaa lämmön samasta maapiiristä kuin maalämpöpatterikin ja toimii samalla maapiirin kiertovesipumpulla. Boosteri vaatii siis passiivisen maalämmön keruupiirin!

Boosterilla lämmitetään varaajavettä lämmityspiirin vaatimaan lämpötilaan, esim. lattialämmitys, jolloin lämpökerroin on n. 4.

Boosterin ohjaus ja sähkön syöttö tulevat Ewarco hybridilaitteelta. Boosterin ulkomitat: leveys 220, korkeus 270 ja pituus 450 mm.

Boosteri voidaan toimittaa erikokoisilla lämpöpumpuilla (kompressori). Ewarco-600 sarjan boosteri on erillinen laite, joka voidaan liittää järjestelmään myöhemminkin. Kytkentä joustavilla letkuilla Ewarco järjestelmään, sähkö ja ohjaus Ewarcon ohjauskotelosta kaapelilla.

Esimerkkikohde Kaarinassa

Boosteri on otettu käyttöön tammikuun alkupäivinä 2015. Käyttöönoton jälkeen ei ole tarvittu muuta lämmitystä, Ewarco hybridilämmityslaite ja boosteri ovat hoitaneet kaiken lämmityksen. Boosteri on käynyt vuorokausittain 2-10 h. Koska boosteri käy vuorokausittain ainoastaan muutaman tunnin, ei ole havaittu maapiirin kylmenemistä. Maasta nouseva lämpö riittää kattamaan boosterin tarvitseman lämmitysenergian.

Boosterin ottoteho on ollut n. 580 W ja antoteho on ollut yli 2 kW.

Kyseisessä kohteessa päästään ostettavassa lämmitysenergiassa (sähkö) alle 4000 kWha. Kohde on pinta-alaltaan 216 m², tilavuudeltaan n. 700m³ ja siellä asuu 4-henkinen perhe.