EWARCO Hybridilämmitys

Ewarco hybridilämmitys

EWARCO hybridilämmitysjärjestelmä kattaa asunnon lämmityksen, viilennyksen ja kuuman käyttöveden energiatarpeen.

Energia hyötykäyttöön

Nykypäivän rakennuksen lämmitystarve on huomattavasti vähentynyt jolloin turhan kalliit investoinnit eivät ole järkeviä. Asumisen hyvinvoinnin vaatimukset ovat korkealla ja ilman laadusta on pidettävä hyvää huolta. Huomattavan suuri osa energiankulutuksesta lankeaa ilmanvaihdolle. Ilmanvaihdon energiankulutuksen kääntäminen hyötykäyttöön on ensimmäinen askel kohti hybridilämmitystä.

Vaihtoehtoja ostoenergialle

Vaihtoehtoja ostoenergialle on saatavana esimerkiksi maasta ja auringosta. Passiivinen maalämpö kannattaa ehdottomasti valjastaa hyötykäyttöön, (Sen tehoa voidaan lisätä entisestään EWARCO Boosterilla). Myös aurinkoenergia on hyvä hyödyntää ESA aurinkokeräimellä. Passiivisesta maalämmöstä ja aurinkokeräimestä saadun ilmaisenergian määrä on huomattava verrattuna investoinnin hintaan. 

Nykyaikainen lämmönjako

Nykyaikaiseen asumiseen kuuluu oleellisesti hukkaenergian määrän minimointi, jolloin tulee kiinnittää huomio lämmönjakotapaan. Tämä liittyy oleellisesti asumismukavuuteen. Paras tulos saadaan yhdistämällä lattialämmitys EWARCO ilmanvaihtolämmitykseen.

Perinteinen lattialämmitys on hidas reagoimaan, mikä aiheuttaa lämpötilan vaihtelua. Toisaalta asumismukavuuden kannalta on oleellista että  varsinkin kylmät lattiamateriaalit tuntuvat lämpimiltä.

Lattia tai patterilämmityksen vaihtoehtona on EWARCO ilmanvaihtolämmitys, joka on reaaliaikainen ja edullinen lämmönjakotapa. Yhdistämällä EWARCO ilmanvaihtolämmitys ja lattialämmitys saadaan energiatehokas talo mukavuudesta tinkimättä.